T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / AKSU - Kurşunlu İnci Kalender Ortaokulu

Okulumuzun eTwinning'e Bakışı

Okulumuzun eTwinning'e Bakışı

Gelişen teknoloji ile kuşaklar arası fark giderek artarken, teknolojiyi eğitime entegre etmek ve eğitimde kullanmak bir zorunluluk olmaktan ziyade bir lüks olmuştur. Her geçen gün daha inovatif teknolojik gelişimler ve yeni ürünler teknoloji tüketim hızımızı artırmıştır. Eğitimciler teknolojinin içinde dünyaya gelmiş çocuklar ile uyumu yakalamaya mecbur kalmışlardır. Bu yüzden okulumuz öğretmenleri kendilerini mesleki alanlarda geliştirmek, teknolojiyi derslerinde kullanmak, web.2, web.3, meta verse, VSR, artırılmış gerçeklik vb. yeni öğrenme alanlarında kendilerini geliştirmek üzere e-twinning platformunun geniş ve zengin fırsatlarını değerlendirmek istediklerinden e-twinning projelerine dahil olmuşlardır.

               E-twinning ve projeleri sayesinde okulumuz yerel sınırlar içinde bir köy okulu olmaktan öte uluslar arası bir okul olma yolunda ilerlemektedir. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler işbirliği yaparak işbirlikçi ortamda sürece dahil olurken projeler iş-yükü olmaktan çıkmış eğlenceli ve keyifli öğrenme ve öğretme ortamlarına dönüşmüştür.

               Okulumuz e-güvenlik kuralları sınırları içinde projeler yürütürken öğrencilerimize, velilerimize ve meslektaşlarımıza e-güvenlik kurallarına hassasiyetle dikkate etmeleri hatırlatılmış. Gerekli toplantılarla bilinç artırılmıştır. 

               Aldığımız kalite etiketleri sayesinde güvenilir bir e-twinning okulu olma yolunda ilerlemeye devam ediyoruz. '' E-Twinning bizim için bir varış noktası değil, uzun soluklu bir gelişim alanıdır'' sloganı ile hem ulusal hem de uluslararası platformlarda okulumuzu görünür ve etkin kılmayı bir görev bilmekteyiz. Bu bağlamda okul sitemizin güncel ve kolay ulaşılabilir olmasının çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Okul etkinliklerimizin görünür olması ve projelerimizin yaygınlaştırılması, ulusal ve ulus ötesi projelerde okulun ve okul öğretmenlerinin çalışmalarının referans gösterilmesi için buna ihtiyacımız olduğunu bilmekteyiz. Bilişim öğretmenimiz bu konuda her türlü desteği vermektedir.

 Okul Müdürümüz e-twinning projelerine destek vermektedir. Paylaşımlı liderlik sayesinde öğrenciler ve veliler sürece aktif katılmaktadır. Proje tabanlı ve işbirlikçi öğrenmenin, öğrencilerimizi bilgi gücüne değil hayal gücüne dayalı, çok dilli çok kültürlü yapıya doğru evirilen global eğitim dünyasında söz sahibi olan bireyler olarak yetişmesini sağlayacağına inanmaktayız.

 17-01-2023

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.01.2023 - Güncelleme: 17.01.2023 14:42 - Görüntülenme: 118
  Beğen | 1  kişi beğendi